nem tudom

 2010.04.11. 12:18

Nagyjából egy hete azt modta nekem egy éppen aktuális hódító, hogy az a baj velem, hogy nem tudom mit akarok.

Ezen gondolkodom azóta.  Tulajdonképpen van benne valami. De nem hiszem, hogy egy általam vagy mások által felállított eszményképet kellene keresnem-hajszolnom. Kellenek persze elvárások, és én való igaz, sokszor hajlandó vagyok ezeket háttérbe szorítani. Ezt nem lenne szabad. Túl nagy kompromisszumokat kötök, és mikor csalódom, csak magamat hibáztathatom, hiszen látnom kellett volna az elején, hogy mire számíthatok.

Kompromisszumok, elvárások. Folyton ezeket hajtja mindenki. Főleg azt, hogy senki sem hajlandó ezekre. Mindenki fogadja el a másikat, ahogy van. Részben így gondolom én is. De azt hiszem eddig csak azok a kapcsolatam működtek, amikben azért áldoztunk magunkból, ha nem is sokat. De mégis képesek voltunk pont annyit csiszolódni, hogy szeressük majdnem feltételek nélkül egymást.

Próbáltam nem ellentmondásosan összefoglalni, hogy mit is gondolok.

De azt hiszem változni már nem fogok. Én maradok, aki voltam. Esetleg próbálok összeszedettebben, körültekintőbben választani, de ahogy magamat ismerem, két szép szempár és egy mosoly bármikor levesz a lábamról, és akkor hol lesznek már az elvárások?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clerion.blog.hu/api/trackback/id/tr591911613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Echo011 2010.05.18. 16:56:07

Hát sajnos az érzések olyanok mint a kicsi emberek a marha nagy hullámvasút kocsijaiba. Néha marhára örülnek néha hányingerük van. Ja és arról nem is beszélve hogy mindegyik mellet ott ül egy kis gondolat is :) Sose rágd magad csak simán Enjoy.

büdöskölyök 2010.07.20. 22:20:54

Tapasztalatom szerint az nem nyerű, ha áldozol magadból! úgyértem, hogy az ha "áldozol", akkor valamit feladsz, valamennyire elveszel magadból, elveszel magadtól! Azt feltételezni a másik félről, hogy ezt ő elvárja nem szeretet, nem szerelem! Ennek a valaminek amit áldozatként élsz meg olyannak kéne lennie, amit nem "feláldozol", hanem egyszerűen feladod, anélkül, hogy célt várnál tőle. tehát nem azért mondj le valamiről, hogy szorosabbra fűzd a kapcsolatot a másikkal! nem boszorkányság kell a kapcsolatban, véráldozattal és voodoo babákkal! :)

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik. "
/13. Fej. Pál ap. 1.levele kor/

egyébként az utolsó sort érdemes megfontolni, hogy a szeretet soha el nem múlik. Azok a kapcsolataim akikkel igazán mély kapcsolatom volt, akikkel csak egy paraszthajszálon csúsztunk el, mind' uganolyan intenzitással birokolják a szeretetemet még ha nem is beszélünk már...
süti beállítások módosítása